Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екстрадиран руски журналист в София, остава в сградата на руското посолство

Снимка: БГНЕС

Външно министерство отне акредитацията на кореспондента на в-к "Российская газета" Александър Гацак в България, предаде БТА, като цитира ТАСС.

"Александър Гацак информира ръководството на "Российская газета", че в посолството на Русия в София е получено уведомление от българското външно министерство за отнемане на акредитацията му и за екстрадиция, без да са оповестени причините", пише "Российская газета". 

Според ТАСС в края на септември Гацак е извикан по телефона да се яви в миграционната служба. Докато е бил на път, отново с позвъняване е извикан в Държавна агенция за национална сигурност. По същото време в София миграционната служба е депортирала представител на Руската православна църква.

"А. А. Гацак е пристигнал в руското посолство в София и оттогава не е напускал територията му от съображения за сигурност“, твърди ТАСС и сравнява, че друг кореспондент на вестника - Александър Гасюк, е бил задържан на 5 октомври в Никозия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35