Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екстрадиран руски журналист в София, остава в сградата на руското посолство

Снимка: БГНЕС

Външно министерство отне акредитацията на кореспондента на в-к "Российская газета" Александър Гацак в България, предаде БТА, като цитира ТАСС.

"Александър Гацак информира ръководството на "Российская газета", че в посолството на Русия в София е получено уведомление от българското външно министерство за отнемане на акредитацията му и за екстрадиция, без да са оповестени причините", пише "Российская газета". 

Според ТАСС в края на септември Гацак е извикан по телефона да се яви в миграционната служба. Докато е бил на път, отново с позвъняване е извикан в Държавна агенция за национална сигурност. По същото време в София миграционната служба е депортирала представител на Руската православна църква.

"А. А. Гацак е пристигнал в руското посолство в София и оттогава не е напускал територията му от съображения за сигурност“, твърди ТАСС и сравнява, че друг кореспондент на вестника - Александър Гасюк, е бил задържан на 5 октомври в Никозия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22