Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България представя своя туризъм на панаир в Букурещ

Снимка: tvn.bg - архив

19 български фирми и общини представят своите туристически продукти и услуги на есенния румънски туристически панаир в Букурещ. Българският официален информационен щанд в най-големия изложбен център в румънската столица РОМЕКСПО е под номер 23, с площ 105 кв. м. Той е един от най-големите на изложението, предава БТА. 

На пролетното издание на румънския туристически панаир през февруари България беше с най-големия щанд, който привлече 20 000 посетители. Щандът на България сега е с почти двойно по-голяма площ. В есенното издание, което ще продължи от 9-ти до 11-ти ноември участват 104 компании от 11 държави. 

Според Националния статистически институт румънските туристи са били най-многобройните в България през 2022 г. Тогава  над 1 831 000 гости от Румъния са посетили своята южна съседка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връх Станчов Камък е бижу в короната на Западните Родопи – нов екомаршрут в община Лъки

Родопската община Лъки работи по изграждането на нова екопътека, която ще води до емблематичния връх Станчов Камък , който е част от Переликско-Преспанския дял на Западните Родопи, научаваме от  сайта bgtourism.bg. Върхът е с височина 1299 м и..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

#Бузлуджа: българският комунистически символ е знаменитост в Instagram

Изоставеният паметник на вр. Бузлуджа се превърна в истинска знаменитост в Instagram, заемайки 10-то място в класацията на най-посещаваните изоставени сгради в света. Данните на авторитетната застрахователна компания Алън Боусел Груп (Alan..

публикувано на 13.07.24 в 09:10

На море и петанк в Шабла

Там където лъчите на изгрева докосват най-рано българската земя, забавната игра петанк и морето си дават среща. И точно там, вече двадесет години, приятелите на прочутия спорт с метални топки се събират на международен турнир. Всички те са привлечени..

публикувано на 05.07.24 в 10:40