Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати сигнализираха прокуратурата да разследва „Лукойл“ България

Подаден е сигнал до прокуратурата и Държавната агенция за национална сигурност за проверка на "Лукойл" България, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, включително в ЕС, горива от руски петрол. Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, посочват в сигнала, че информацията появила се в български и чужди медии по казуса “може да съдържа достатъчно данни за търсене на наказателна отговорност, ако е допуснато заобикаляне на наложените на Русия санкции от ЕС, което е довело до печалби за Русия от 1 млрд. евро, с които е финансирана войната в Украйна“.

Междувременно Унгария е поискала от Еврокомисията да открие съдебна процедура срещу България заради наложената наскоро такса върху преноса на руски природен газ, преминаващ през българска територия, предаде БТА, като цитира правителствени източници в Будапеща. България смята, че данъкът, който наложи през октомври, ще намали привилегированото положение на руската държавна енергийна компания "Газпром" в Югоизточна Европа и ще възпре руското влияние в региона, съобщи „WRAL News”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05