Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев се заклева като столичен кмет

Васил Терзиев
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на Столичния общински съвет Васил Терзиев ще положи клетва и ще започне да изпълнява кметските си задължения. Това става възможно, след като съдът отхвърли искането на загубилата изборите Ваня Григорова да бъде спряно предварителното изпълнение на решението на ОИК-София, с което кандидатът на ПП-ДБ и “Спаси София” беше обявен за кмет.

“Това решение не е неочаквано за моя юридически екип и никога не съм имал притеснения”, коментира Васил Терзиев. По думите му, много от изборните безобразия са в негов ущърб.


“От първия ден ще бъдем в общината с добре подготвен екип, който заедно със Столичния общински съвет ще заработи за видима промяна на града ни като достойна европейска столица”, каза още новият столичен кмет.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10