Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев се заклева като столичен кмет

Васил Терзиев
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на Столичния общински съвет Васил Терзиев ще положи клетва и ще започне да изпълнява кметските си задължения. Това става възможно, след като съдът отхвърли искането на загубилата изборите Ваня Григорова да бъде спряно предварителното изпълнение на решението на ОИК-София, с което кандидатът на ПП-ДБ и “Спаси София” беше обявен за кмет.

“Това решение не е неочаквано за моя юридически екип и никога не съм имал притеснения”, коментира Васил Терзиев. По думите му, много от изборните безобразия са в негов ущърб.


“От първия ден ще бъдем в общината с добре подготвен екип, който заедно със Столичния общински съвет ще заработи за видима промяна на града ни като достойна европейска столица”, каза още новият столичен кмет.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55