Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Снимка: БНР Бургас

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от най-големите имена от световните подиуми. В зала "Арена Бургас" те ще се изправят срещу топ бойците на България. Сред тях са олимпийският шампион по класическа борба от Париж 2024 Семен Новиков, Благой Иванов-Багата, Кубрат Пулев, световните шампиони по самбо Румен и Росен Димитрови. Ще участват и самбисти от различни поколения, световни и европейски шампиони по карате, кикбокс, медалисти по бразилско жиу-жицу и др. За зрелищното събитието пристигат и много ВИП гости от цял свят.

В залата ще присъства и Георги Мърков - олимпийският ни шампион от летните игри в Мюнхен 1972 г. Той става известен още и с това, че по време на европейското първенство в Швеция през 1984 г. е треньор в националния тим. По време на схватка човек излиза с букет цветя на тепиха, а зад тях крие карабина. Настава суматоха и само Георги Мърков запазва самообладание. Напада в гръб терориста и му избива оръжието. За тази смела постъпка е удостоен с награда от ЮНЕСКО и Световната федерация по борба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30