Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотографът Мирослав Цвятков представя живота от другата страна на света

Снимка: Община Севлиево

Жители и гости на Севлиево могат да посетят изложбата "Поглед от другата страна на света". Експозицията и нейният автор великотърновецът Мирослав Цвятков гостуват в града, за да разкрият подробности за природната среда, флората, фауната и работата на българските и чуждестранните учени на о-в Ливингстън. Представени са и картографски материали на архипелага Южни Шетландски острови, Западна Антарктика.


Фотографът Мирослав Цвятков е участник в 25-ата и 26-ата българскa антарктическa експедиция и в дните до края на ноември ще проведе няколко образователно-информационни срещи с учениците от град Севлиево.


Изложбата се осъществява с подкрепата на Община Севлиево, Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”. “Най-много..

публикувано на 30.08.24 в 20:05