Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунавски овощари представят продукцията си в Русе

Снимка: Ани Петрова

Специализираното изложение „Дунавски овощари“ - 2023 г. се открива днес в спортна зала ОЗК Арена Русе в крайдунавския град.

До 17:00 ч. днес производители от крайдунавския регион представят продукцията си от плодове и зеленчуци, мед, сладка, ядки, вино и др. В мероприятието е предвидена и конферентна част, в която експерти ще отговарят на въпроси на земеделски производители.

Инициативата има за цел да подкрепи родното производство и да насърчи потреблението на български продукти.


Снимки: БНР, sdobg.com



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32