Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският език и литература бяха във фокуса на форум в Неапол

Снимка: Архив

Неаполският университет "Ориентале" беше домакин на Международна научна конференция "Славянските литератури през 21-ви век между регионализма и глобализацията". Форумът се проведе под патронажа на Посланика на България в Италия и на Община Неапол, с основен партньор - Министерството на образованието и науката.
В конференцията с акцент върху преподаването на българска литература участие взеха 14 лектори по български език, литература и култура от чуждестранни университети, съобщи Министерството на образованието и науката.
Сред дискутираните теми са били развитието на българистиката по света и участието в програми на МОН за изследователската и научна работа на българистиката и популяризирането ѝ зад граница.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща. "На 12 юни красивата зала..

публикувано на 09.07.24 в 14:28

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13

Абитуриенти от българско училище в Париж - с филм-изповед за ученическите си години

Дванайсетокласници от Първа българска гимназия в Париж пуснаха документално филмче, в което разказват свои истории от годините, прекарани в българското школо. Филмът, озаглавен "Нашата история. Съботна глътка България" е създаден от едно момиче и пет..

публикувано на 08.07.24 в 17:12