Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Календар с кауза

Снимка: "Аз вярвам и помагам"

Български пожарникари влязоха в ролята на модели пред обектива на Деян Недялков и създадоха провокативен "Календар с кауза" за 2024 година. Инициативата е на сдружение "Аз вярвам и помагам", което вече осем години набира средства за закупуване на специализирани детски линейки и апаратура за неонатологичните отделения във варненските болници. 

Провокативният благотворителен подход има за цел и да привлече общественото внимание към пожарникарите и тяхната професия у нас. Първият тираж на календара от 500 броя е бил изкупен за дни и сега планират допълнителен. Средствата ще отидат за дългогодишната кауза на "Аз вярвам и помагам", поясни за БНР Владислав Николов, председател на сдружението.

Владислав Николов
Идеята действащи пожарникари да се снимат благотворително в календар води началото си от Австралия (Australian Firefighters Calendar) и е вече на цели 30 години. За това време най-чаканияj календар на Зеления остров е събрал повече от 3 милиона долара, с които са подпомогнати десетки организации и каузи. Всяка година в него присъстват и местни видове животни, като по този начин смелите мъже привличат общественото внимание към застрашените им местообитания. Идеята става толкова популярна, че днес е част дори от туристическата визитка на Австралия. Преди години тя беше реализирана и във Франция при също така голям успех. Наред са българските огнеборци.  

Снимки: Сдружение "Аз вярвам и помагам"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58
Теодора Димова

Разговорът за комунистическото минало става все по-наложителен, за да предпазим децата си

България продължава да бъде единствената европейска страна, която няма мемориал за жертвите на тоталитаризма. Този срамен факт, белязал като дълго нелекувана язва съвременния статус на обществото ни, за поредна година беше припомнен на 1 юни, когато..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30