Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провеждат „Дефиле на младото вино“

Снимка: БГНЕС

В Пловдив отвориха първата бъчва младо вино реколта 2023 и поставиха началото на 15-то издание на "Дефиле на младото вино". След това актьор в ролята на Бог Дионис поведе шествието към Стария град. То бе съпроводено с изпълнения на танци от ансамбъл "Тракия". 

Тази година в дефилето до 26 ноември се включват рекорден брой участници – 50 са производителите на вино, а 17 се грижат за хубавото мезе.


"Няма лошо време за пиене на вино. Има лошо вино и хубаво вино. Времето за пиене на вино винаги е хубаво", каза председателят на Пловдивския съвет по туризъм Любозар Фратев. На събитието от министерство на туризма подчертаха, че винопроизводство е част от листата нематериално световно наследство и скоро се очаква приемането на наредба, с която да се изградят табели, показващи всички винени обекти, за да могат туристите по-лесно да се ориентират, предава БГНЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14