Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Снимка: FB /InnerglowBand

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език.

"Безразличен" се е зародила още през лятото, но едва след завръщането си от Лондон музикантите са се фокусирали изцяло върху новия проект – да довършат песента, да направят видеото, т.е. стъпка напред във всяко едно отношение.

За първи път изпълняват на живо пред публика "Безразличен" именно в БНР, на концерта им в Първо студио, с който момчетата завършиха летния цикъл от изяви. След като изненадващо я представят в последния бис, получават множество положителни отзиви и въпроси кога ще я реализират.


Според фронтмена на групата Тодор Ковачев, предизвикателство е да правят песни и на български, и на английски. Но са се убедили, че публиката приема много естествено и смяната на езиците, и комбинирането на стиловете:

"Вярно, че може би е даже необичайно мрачна за нас песента, но пък точно това ни харесва в нея" – посочва фронтменът на групата. – "Супер си е!" – вмята Матей Христосков, барабанистът в Innerglow, а Тодор продължава: – "Има нещо баладично, нещо много рокаджийско, но и нещо от всичките ни други влияния. И според мен най-важното е, че се постарахме текстът да звучи добре, да звучи много естествено върху музиката."

В "Безразличен" текст и музика действително се сливат органично, за да предадат максимално въздействащо посланията. А те са актуални и рефлектират във всеки от нас. Тодор Ковачев допълва:

"Това е песен за отчуждението, за бягането от истинските емоции, от истинските усещания. Но смятам, че в нашата музика винаги се прокрадва някакъв оптимизъм – къде по-откровено, къде не толкова. И  вярвам, че и тук хората ще открият нещо, което хем да ги замисли, хем да ги вдъхнови. Доста хора ни казаха, че се асоциират с текста, казаха ни – "Точно така се чувствам в момента!". Което за мен определено е един от най-големите комплименти."


Снимки: FB /InnerglowBand

Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15