Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Снимка: FB /InnerglowBand

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език.

"Безразличен" се е зародила още през лятото, но едва след завръщането си от Лондон музикантите са се фокусирали изцяло върху новия проект – да довършат песента, да направят видеото, т.е. стъпка напред във всяко едно отношение.

За първи път изпълняват на живо пред публика "Безразличен" именно в БНР, на концерта им в Първо студио, с който момчетата завършиха летния цикъл от изяви. След като изненадващо я представят в последния бис, получават множество положителни отзиви и въпроси кога ще я реализират.


Според фронтмена на групата Тодор Ковачев, предизвикателство е да правят песни и на български, и на английски. Но са се убедили, че публиката приема много естествено и смяната на езиците, и комбинирането на стиловете:

"Вярно, че може би е даже необичайно мрачна за нас песента, но пък точно това ни харесва в нея" – посочва фронтменът на групата. – "Супер си е!" – вмята Матей Христосков, барабанистът в Innerglow, а Тодор продължава: – "Има нещо баладично, нещо много рокаджийско, но и нещо от всичките ни други влияния. И според мен най-важното е, че се постарахме текстът да звучи добре, да звучи много естествено върху музиката."

В "Безразличен" текст и музика действително се сливат органично, за да предадат максимално въздействащо посланията. А те са актуални и рефлектират във всеки от нас. Тодор Ковачев допълва:

"Това е песен за отчуждението, за бягането от истинските емоции, от истинските усещания. Но смятам, че в нашата музика винаги се прокрадва някакъв оптимизъм – къде по-откровено, къде не толкова. И  вярвам, че и тук хората ще открият нещо, което хем да ги замисли, хем да ги вдъхнови. Доста хора ни казаха, че се асоциират с текста, казаха ни – "Точно така се чувствам в момента!". Което за мен определено е един от най-големите комплименти."


Снимки: FB /InnerglowBand



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15