Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетметрова елха пред храм “Св. Александър Невски” създава коледно настроение в столицата

Снимка: БТА

Столичният кмет Васил Терзиев запали светлините на десетметровото коледно дръвче, разположено на площад “Св. Александър Невски”. “Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда”, заяви новият градоначалник. Той добави, че винаги е имал мечта градът да бъде място, което ни дава криле и ни кара да мечтаем.

Преди да грейне празничната елха, детски танцови и музикални състави представиха вълнуваща програма пред насъбралата се публика. Хората се насладиха също на интерактивния пърформанс “Лумини” с феерични светещи кукли и посрещнаха с овации Дядо Коледа, който се снима с децата.

За първи път коледната елха се извисява на новата пешеходна зона около храм “Св. Александър Невски”. Градски активисти и артисти ще преобразят мястото, изпробвайки различни варианти за облагородяване на знаковото столично пространство.

Тазгодишната коледна инициатива ще премине под надслов “Светлината в теб”. През целия декември площадът около храмовете “Св. Александър Невски” и “Св. София” ще бъде домакин на празнични концерти и различни събития за столичани и гостите на града.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05