Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетметрова елха пред храм “Св. Александър Невски” създава коледно настроение в столицата

Снимка: БТА

Столичният кмет Васил Терзиев запали светлините на десетметровото коледно дръвче, разположено на площад “Св. Александър Невски”. “Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда”, заяви новият градоначалник. Той добави, че винаги е имал мечта градът да бъде място, което ни дава криле и ни кара да мечтаем.

Преди да грейне празничната елха, детски танцови и музикални състави представиха вълнуваща програма пред насъбралата се публика. Хората се насладиха също на интерактивния пърформанс “Лумини” с феерични светещи кукли и посрещнаха с овации Дядо Коледа, който се снима с децата.

За първи път коледната елха се извисява на новата пешеходна зона около храм “Св. Александър Невски”. Градски активисти и артисти ще преобразят мястото, изпробвайки различни варианти за облагородяване на знаковото столично пространство.

Тазгодишната коледна инициатива ще премине под надслов “Светлината в теб”. През целия декември площадът около храмовете “Св. Александър Невски” и “Св. София” ще бъде домакин на празнични концерти и различни събития за столичани и гостите на града.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53