Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетметрова елха пред храм “Св. Александър Невски” създава коледно настроение в столицата

Снимка: БТА

Столичният кмет Васил Терзиев запали светлините на десетметровото коледно дръвче, разположено на площад “Св. Александър Невски”. “Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда”, заяви новият градоначалник. Той добави, че винаги е имал мечта градът да бъде място, което ни дава криле и ни кара да мечтаем.

Преди да грейне празничната елха, детски танцови и музикални състави представиха вълнуваща програма пред насъбралата се публика. Хората се насладиха също на интерактивния пърформанс “Лумини” с феерични светещи кукли и посрещнаха с овации Дядо Коледа, който се снима с децата.

За първи път коледната елха се извисява на новата пешеходна зона около храм “Св. Александър Невски”. Градски активисти и артисти ще преобразят мястото, изпробвайки различни варианти за облагородяване на знаковото столично пространство.

Тазгодишната коледна инициатива ще премине под надслов “Светлината в теб”. През целия декември площадът около храмовете “Св. Александър Невски” и “Св. София” ще бъде домакин на празнични концерти и различни събития за столичани и гостите на града.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00