Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документ ще удостоверява придружителите на деца

Снимка: архив

Придружителите на непълнолетни деца, навършили 14 години, на обществени места да се удостоверяват с декларация по образец, предвижда проект за промяна в наредба, публикуван за публично обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет.

Ако хората, придружаващи деца след 22,00 ч., не представят документа в съответните търговски места, кина и театри, те няма да бъдат допускани до тях.

Собствениците, наемателите или ползвателите на обектите, които се посещават от деца, ще трябва да поставят на видно място информация относно изискванията за придружаване. Те също така ще бъдат длъжни да я публикуват на поддържаните в интернет платформи.БНР подкасти:

Още от категорията

Слънчев и топъл понеделник

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но следобед от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и до вечерта над цялата страна ще се заоблачи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт и с него..

публикувано на 03.03.24 в 18:30

Скиори “полетяха” от връх Снежанка в народни носии

Над хиляда скиори и сноубордисти в народни носии се спуснаха от връх Снежанка в Пампорово. Традиционното събитие се организира за поредна година по случай националния празник. “ Това беше най-многобройното ски шествие с носии от началото на..

публикувано на 03.03.24 в 17:07
Николай Денков

На празничния ден трябва да се обединим

“ Днес е ден, в който трябва да се обединим и да говорим само за това, което ни обединява. Не е ден за атаки, а за празнуване ”, заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след церемонията по издигане на националния флаг пред Паметника на..

публикувано на 03.03.24 в 14:12