Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документ ще удостоверява придружителите на деца

Снимка: архив

Придружителите на непълнолетни деца, навършили 14 години, на обществени места да се удостоверяват с декларация по образец, предвижда проект за промяна в наредба, публикуван за публично обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет.

Ако хората, придружаващи деца след 22,00 ч., не представят документа в съответните търговски места, кина и театри, те няма да бъдат допускани до тях.

Собствениците, наемателите или ползвателите на обектите, които се посещават от деца, ще трябва да поставят на видно място информация относно изискванията за придружаване. Те също така ще бъдат длъжни да я публикуват на поддържаните в интернет платформи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10