Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В цялата страна се отслужва молебен за здравето на патриарха

Патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

Във всички православни храмове се отслужва молебен за здравето на патриарх Неофит. Негово Светейшество в момента се лекува от белодробно заболяване във Военномедицинската академия.

Първия призив за подобно богослужение беше отправен от Софийската митрополия, която прикани свещенослужителите от епархията да включат специални молитви по време на днешната Света литургия.

Патриарх Неофит се чувства по-добре

Вчера от Светия Синод информираха, че здравословното състояние на патриарх Неофит се подобрява и митрополитите се надяват да посрещнат Рождество Христово заедно със своя духовен водач.БНР подкасти:

Още от категорията

Десантът при Свищов.
 Художник: Николай Дмитриев-Оренбургски

Шест поколения българи пазят паметта за загиналите в Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.)

Паметниците поддържат жив спомена за отминали важни събития. Повечето от тях разказват за човешката саможертва, за земята, напоена с кръвта на героите, бранили отечеството. Летописците събират тези късчета история и ги подреждат в общата картина на..

публикувано на 03.03.24 в 02:25

Ценни реликви в "Етъра" припомнят делото на революционера Георги Бенковски

Пушката на Георги Бенковски и Възванието за обявяване на Априлското въстание , както и автентични документи са сред реликвите, които разказват за живота на революционера, преди да стане част от организаторите на въстанието, превърнало се в прелюдия..

публикувано на 01.03.24 в 06:10

Почитаме паметта на Свети Серафим Софийски

В руската църква “Св. Николай Мирликийски” тържествено беше почетена паметта на Свети Серафим Софийски. Службата оглави мелнишкият епископ Герасим в съслужение с предстоятеля на храма отец Владимир Тишчук и свещенослужители от българската и руската..

публикувано на 26.02.24 в 15:45