Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женско коледно парти с благотворителна цел в Чикаго

Снимка: Сдружение „Българка“ в Чикаго

Женско парти с благотворителна цел постави началото на коледните празници в Чикаго, съобщи Сдружение "Българка"- Чикаго. По време на събитието, организирано съвместно с Културния център "Българика", бяха събрани близо 7 хил. долара.

Част от средствата ще бъдат изпратени на благотворителните организации “Ангели за България” и "Един процент промяна" за техните декемврийски инициативи, а други хиляда долараще бъдат разпределени между три по-малки акции.

"Остатъкът от сумата ще използваме за транспорт на събраните 200 кашона с дарения през месец ноември до България. Щастливи сме, че всеки ден доказваме заедно, че доброто е заразно. Просто бъди преносител", заявиха от сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20