Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия и България обсъждат разширяване на търговията със земеделски продукти

Снимка: Министерство на земеделието и храните

На среща между министъра на земеделието Кирил Вътев и посланика на Австрия в България г-жа Андреа Икич-Бьом бяха обсъдени възможностите за разширяване на търговията със земеделски продукти между двете страни. Министърът представи високото качество и възможностите за износ на българските вина и хранителни продукти и изказа пожелание за усилване на обмена на знания и опит във ветеринарната медицина и биоземеделието. Андреа Икич-Бьом отбеляза, че в сферата на земеделието Австрия проявява специален интерес към обмена на породисти животни и генетичен материал. Тя очерта приоритетите на страната си като ротационен председател на Стратегията на ЕС за Дунавския регион и каза, че се подготвя програма със събития в дунавските градове. Посланичката призова българското Министерство на земеделието да подкрепи бъдещите инициативи по Стратегията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00