Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на седмицата ще е мъгливо, с променлива облачност и без валежи

Снимка: БГНЕС

В събота, 9 декември, минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София минус 3°.През деня в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива. Максималните температури ще са от 1 до 6°, в столицата до 5°.

По Черноморието ще е облачно, мъгливо и с преръмявания. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 4-5°. Морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Максималната температура до 2000 м. надморска височина ще е до минус 3°.

В неделя ще е мъгливо с разкъсана облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните от 2 до 7°.

В Европа ще е облачно, дъждовно и ветровито в крайните северни и западни райони на Пиренейския п-ов, над Франция, Великобритания и Бенелюкс. Валежите ще обхванат и Германия. В Централна и Северна Европа също ще е облачно, мъгливо, на места с превалявания от сняг.

На Балканите ще вали в Европейска Турция, над Черно море и южната част на Егейско и Критско море. Над останалата част от полуострова облачността ще се разкъсва и намалява.

В Лондон и в Париж ще е 11-12°. В Берлин се очакват 5°, в Москва - минус 10°. В Мадрид 11°. В Белград и в Букурещ ще е 3 - 4°, в Истанбул 8°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици съответно с 14 и 16° максимални температури.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 3°, в Монреал минус 6°, в Чикаго 13, а в Ню Йорк 7°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями ще e 27°, в Мексико сити 22°. В Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 23 и 30°. В Дубай ще е 28°,а в Йерусалим 18°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Да не се противопоставят украинските бежанци с пострадалите от пожарите

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони, премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51