Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 000 семейства в България се нуждаят от донори, за да имат деца

2
Снимка: maikizadonorstvo.com

70 000 семейства в България се нуждаят от донори, за да имат деца, съэобщи пред БНР Виктория Георгиева от фондация „Майки за донорството“. Те обаче вероятно са повече, защото в малките населени места все още има голяма стигма по темата и някои семейства не смеят да се запишат за процедурата. Според Георгиева в България все още няма достатъчно достъпна информация по темата. По думите ѝ, страната ни е на едно от последните места по донорство на яйцеклетки, но се отбелязва напредък и към момента донорите са над 4500. "Когато започнах през 2010 г. се брояха на пръстите на двете ръце", отбеляза Георгиева.

До 15 декември в страната се провежда десетото издание но благотворителната инициатива "Дни на донорството“. По инициатива на "Майки за донорството" и МБАЛ "Надежда“ се провежда Коледен базар, на който традиционно се продават сурвачки, късметчета, курабийки, играчки за елха, свещи, книги, и др. продукти. С набраните средства ще бъдат подпомогнати двойки с нужда от инвитро процедура с донорски репродуктивен материал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45
Драгана Трифкович геополитически анализатор (ЦГСИ, Белград), Диогенис Валаванидис, директор на Центъра за защита на християнската идентичност в Белград и Василианна Мерхеб от Международния форум на православните жени

Участници в Международна конференция призоваха за спиране на гоненията срещу УПЦ пред украинското посолство в София

Да се гарантира прекратяването на грубото погазване на европейските демократични ценности и свободи, под формата на нарушаване на основните права на паството на Украинската православна църква, както и отмяна на закона за забраната ѝ – такива бяха..

публикувано на 28.08.24 в 18:02