Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар отново постави световен рекорд във вдигането на тежести

Снимка: wfbulgaria.com

Българинът Карлос Насар постави нов световен рекорд при първото си голямо завръщане на подиума след контузия. Тежкоатлетът триумфира в категория до 89 кг. на Световната купа по вдигане на тежести в Доха. 

В двубоя Насар вдигна 393 кг. 19-годишният Насар започна успешно в изхвърлянето със 165 и 170 кг, като не успя само на последната тежест от 175 кг. В изтласкването той преодоля последователно 205 и 211 кг, след което се справи уверено и с 223 кг. Така във второто упражнение той записа световни рекорди за мъже и за юноши до 20 години.

В рамките на годината българинът коригира световния рекорд в изтласкването на два пъти, след като през април се справи с 221 кг. През лятото постижението беше подобрено от китаеца Тао Тян, който вдигна 222 кг. Той беше записан за надпреварата в Катар, но не участва.

На Световната купа в Доха, която е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024, карловецът Иван Димов спечели сребърен медал в по-горната за него категория 67 кг. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 22.07.24 в 08:58