Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се заоблачаване и слаби локални валежи, ще е топло за сезона

Снимка: БГНЕС

Във вторник минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София 0°. Преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. След пладне над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Максималните температури ще са от 8 до 13°, в столицата до 9°.

По Черноморието ще е без валежи, след обяд и до слънчево. Температурите на въздуха ще са до 10-12°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е облачно, на места със слаб сняг. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 5°, на 2000 м ще е 0°.

В сряда вятърът от югозапад ще се усилва, ще има разкъсана облачност и ще е топло. В четвъртък ще се заоблачава, температурите ще падат, а на северозапад ще завали дъжд

В Европа циклон над Британските о-ви носи валежи над Великобритания, Франция,  Бенелюкс, Швейцария, Югозападна Германия и Северозападните Апенини. В Югоизточна Испания, по Ривиерата и в Западното Средиземноморие ще е слънчево. Облачно, с намалена видимост и слаби валежи ще е в Централна Европа. Слаб сняг ще вали над Скандинавието и Източна Европа, в Украйна ще се примесва с дъжд.

На  Балканите сутринта ще е облачно с ръмежи и мъгли в низините. На запад ще има и валежи. След обяд облачността ще намалява до слънчево. Дневните температури слабо ще се повишат.

В Лондон и в Париж ще е 11° и 14°, в Берлин и в Москва се очакват 5° и минус 4°. В Мадрид 14°. В Белград и в Букурещ ще е 14° и 10°, в Истанбул 11°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици с 18° и 19°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6° и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 4° и 2°. В Лос Анжелис се очакват 22°, в Маями и в Мексико сити ще e 22° и 14°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 19°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25