Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четвъртък ще завали дъжд, от петък ще преминава в сняг

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури ще са от 4° до 9°, малко по-ниски ще са на северозапад, в София ще е 4°. Сутринта в низините, равнините и край водните басейни ще има мъгли. През деня облаците ще се вплътняват. След обяд над северозапада ще завали. До вечерта дъждовете ще обхванат много места в Западна и Централна България. Над югозападните региони ще духа силен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 11° на северозапад и до 16°-18° на югоизток, в столицата до 14°.

По Черноморието ще е облачно без валежи с умерен до силен западен вятър. Температурите на въздуха ще са до 13°-16°. Морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и ветровито. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 12°, на 2000 м ще е до минус 4°.

В петък валежите продължават в цялата страна. До нощта срещу събота дъждът навсякъде ще премине в сняг.

В Европа над западната и централната част валежите ще отслабват, но на много места дъждът ще се примесва със сняг. В Скандинавието, Прибалтика и Европейска Русия ще вали сняг. Дъжд и сняг ще има и над Украйна. Слънчево ще е в много райони от Пиренейския п-ов. В Северна Испания ще превали дъжд. В Централното Средиземноморие също ще е дъждовно.

На  Балканите ще е облачно. Дъжд ще вали на северозапад и ще преминава в сняг. Значителни ще са валежите в Сърбия. На югоизток ще е ветровито и топло за декември, а в Гърция и слънчево.

В Лондон и в Париж ще е 8° и 9°, В Берлин и в Москва се очакват 3° и минус 5°. В Мадрид и в Рим ще е 10° и 16°. В Белград и в Букурещ ще е 9° и 13°, в Истанбул 18°. Атина ще е най-топлата евростолица с 22°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 7° и минус 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 4° и 1°. В Лос Анжелис се очакват 20°, в Маями и в Мексико сити ще e 24° и 19°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 14°.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19

"Витоша Рън" – от центъра на София до Черни връх тази неделя

Част от най-добрите ни планински бегачи ще атакуват тази неделя 13-годишните рекорди за скоростно изкачване на Витоша. Топ атлетите ще се опитат да преминат разстоянието от центъра на София до Черни връх за по-малко от 1.36:45 ч. и 1.54:30 ч. съответно..

публикувано на 22.08.24 в 07:00

Преводачката Джорджа Спадони разказва за срещите си с българската литература и възприятието ѝ в Италия

Нова поредица събития "Преводачески далекоглед", организирана от "Къща за литература и превод", ще ни представи срещи с преводачи от български на други езици и техния поглед върху българската литература. Днес от 18 часа българско време на страницата на..

публикувано на 22.08.24 в 06:30