Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставяме над 16 млн. евро извънредна помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС

Със 116 гласа "за" парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3,6 млрд. евро. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на 16 654 646 евро. 48 депутати от опозицията се обявиха против, шестима се въздържаха. 

"Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, предаде репортерката на БНР Мария Филева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 11

В единайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: Изтлява ли интересът към изучаването на българския език в чужбина – разговор с българиста от италианския университет Roma Tre проф. Красимир Станчев; Словаците..

публикувано на 01.08.24 в 12:00

До петък ще е слънчево и топло над цялата страна

В четвъртък , 1 август, ще е слънчево и топло, със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 21°, в София 13°. Максималните ще са от 32 до 37°, в столицата – 32°.  По Черноморието август започва със слънце и умерен..

публикувано на 31.07.24 в 19:40

Два шведски самолета отменят френските в гасенето на пожарите

В борбата с огнената стихия в Малешевската планина френските самолети ще бъдат отменени от два шведски самолета, съобщи БТА като цитира ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Обстановката на място остава тежка , а на терена са..

публикувано на 31.07.24 в 17:49