Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предоставяме над 16 млн. евро извънредна помощ на Украйна

Снимка: БГНЕС

Със 116 гласа "за" парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3,6 млрд. евро. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на 16 654 646 евро. 48 депутати от опозицията се обявиха против, шестима се въздържаха. 

"Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, предаде репортерката на БНР Мария Филева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 септември 2024 г.

На 5 септември започваме „България днес“ с обзора на случилото се през седмицата на Балканите. После се връщаме в България и се отправяме към Елхово, за да поговорим за предстоящото изложение "ЕКО кошница, моля!" – среща на малки местни..

публикувано на 05.09.24 в 19:00

Депутатите забраниха продажбата на бездимни цигари на непълнолетни

Народното събрание забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия на деца и младежи под 18 години. “Следващата битка, която трябва заедно да проведем, е срещу употребата на енергийни напитки сред..

публикувано на 05.09.24 в 13:22

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00