Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни каузи помагат на деца

Снимка: Студентски съвет на СУ

Тази неделя, 17 декември, от 10 до 17 ч., всеки почитател на литературата има възможността да дари книги за продажба или да купи любимо четиво на символична цена. Цялата събрана сума от кампанията "Купи книга – дари надежда" ще бъде предоставена за осигуряването на апаратура за 6 неонатологични отделения в страната. Желаещите да се включат в благотворителната кауза са приканени да донесат книги, които вече са прочели и с които искат да зарадват някой друг читател. Приемат се и издания на чужди езици.

Пак в столицата, НОРМА студио и "ЕЛА - сдружение за споделено учене" организират художествено ателие в подкрепа на шестгодишната Александра. "От деца за деца" е първата част от поредица благотворителни инициативи за деца от 3 до 13 години, които искат да подкрепят свои връстници. Организаторите са  убедени, че рамкираната и от сърце рисувана детска картина е прекрасен коледен подарък, а всичките средства от закупените детски произведения ще отидат за лечението на момиченцето.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно с превалявания в неделя

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна и на много места от запад на изток ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 21° и 26°, малко по-високи в източните райони на Горнотракийската низина, в София – около..

публикувано на 18.05.24 в 18:30
НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35