Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори арестуван заради корупционния скандал в спортното министерство

Снимка: БГНЕС


В Министерството на младежта и спорта има втори задържан заради корупционен скандал, казаха за БНР от прокуратурата. Според нашата информация става дума за олимпийския шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния ни отбор Иван Иванов. Вчера при получаване на подкуп беше арестуван неговият син – експерт в дирекция на ведомството.

Според обвинението председателят на Федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид е трябвало да плати подкуп от 62 хил. лв., който да му осигури 1,2 млн. лв. за организиране на европейското първенство догодина и за да не бъдат спирани по-нататъшни плащания на федерацията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02