Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишение на температурите в понеделник

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. В понеделник ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина и в котловините на Югозападна България, където ще бъде почти тихо, ще има мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София 8°-9°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен север-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат 9°-10°, а на морската вода – 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над Балканите сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. В Атина ще бъде 16 градуса, в Букурещ, Белград и Истанбул – 10.

Сняг ще вали в Швеция, Норвегия и по-голямата част от Европейска Русия. Валежи от дъжд ще има във Великобритания, Нидерландия, Дания и северните райони на Германия и Полша, в Беларус и на места в Украйна. Останалата част от Стария континент ще остане под влияние на обширен антициклон. Ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места във Франция, Пиренейския полуостров и централноевропейските страни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В Рим ще бъде 13 градуса, в Мадрид и Виена – 11, в Мюнхен – 9, в Париж и Стокхолм – 5, в Москва – 3, в Санкт Петербург – 1.

В Мелбърн ще бъде 30 градуса, в Кейптаун – 24, в Ню Йорк – 17, в Чикаго – 2.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42