Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спаси София" ще остане в опозиция, ако има "сглобка" с ГЕРБ и в местния парламент

Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, чиято партия спечели местните избори в столицата в коалиция с ПП-ДБ, заяви, че сред партньорите му има хора, които желаят “сглобка” и в Столичния общински съвет. "Няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ и ще бъдем опозиция", заяви той пред бТВ.

Пети опит за избор на председател на СОС ще бъде направен на днешното заседание в Столичната община. Според Борис Бонев ще бъде издигната кандидатурата на Грети Стефанова, която е най-възрастният член на местния парламент. Той даде пример с Вежди Рашидов, избран за председател на предишното Народно събрание по предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите му, с кандидатурата на Стефанова ще бъде "отпушена" работата в Столичния общински съвет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00