Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател

Снимка: БГНЕС

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател
И петият опит на Столичния общински съвет да си избере председател се оказа неуспешен. От ПП-ДБ ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев и предложиха за председател на СОС Грети Стефанова, която председателства заседанията до момента като най-възрастен общински съветник. Кандидатурата ѝ обаче не успя да събере необходимите 31 гласа в 61-местния градски парламент. Представителите на БСП и “Възраждане” не участваха в гласуването, тъй като напуснаха залата с искане да спреа демонтажът на Паметника на Съветската армия.
Кметът на София Васил Терзиев предупреди, че блокажът на работата на Общинския съвет може да доведе до загуба на еврофинансиране за големи инфраструктурни проекти.
Следващото заседание на СОС ще е на 11.01.2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30