Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател

Снимка: БГНЕС

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател
И петият опит на Столичния общински съвет да си избере председател се оказа неуспешен. От ПП-ДБ ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев и предложиха за председател на СОС Грети Стефанова, която председателства заседанията до момента като най-възрастен общински съветник. Кандидатурата ѝ обаче не успя да събере необходимите 31 гласа в 61-местния градски парламент. Представителите на БСП и “Възраждане” не участваха в гласуването, тъй като напуснаха залата с искане да спреа демонтажът на Паметника на Съветската армия.
Кметът на София Васил Терзиев предупреди, че блокажът на работата на Общинския съвет може да доведе до загуба на еврофинансиране за големи инфраструктурни проекти.
Следващото заседание на СОС ще е на 11.01.2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35