Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател

Снимка: БГНЕС

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател
И петият опит на Столичния общински съвет да си избере председател се оказа неуспешен. От ПП-ДБ ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев и предложиха за председател на СОС Грети Стефанова, която председателства заседанията до момента като най-възрастен общински съветник. Кандидатурата ѝ обаче не успя да събере необходимите 31 гласа в 61-местния градски парламент. Представителите на БСП и “Възраждане” не участваха в гласуването, тъй като напуснаха залата с искане да спреа демонтажът на Паметника на Съветската армия.
Кметът на София Васил Терзиев предупреди, че блокажът на работата на Общинския съвет може да доведе до загуба на еврофинансиране за големи инфраструктурни проекти.
Следващото заседание на СОС ще е на 11.01.2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08