Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зимна песничка"

Снимка: БТА

И тази година певците от един от съставите на БНР – Детския радиохор с главен диригент Венеция Караманова са подготвили Традиционен коледен концерт. На 21 декември от 19 ч. в Зала 3 на НДК ще прозвучат любими и най-скъпи песни от цял свят, които ще стоплят сърцата ни в очакване на настъпващите празници. Името на концерта е "С червените ботушки", защото тази песничка по музика на маестро Христо Недялков олицетворява детството и щастливия миг на празника за безброй български деца, както и за още повече вече пораснали деца у нас.

По традиция Детският радиохор подкрепя свои хористи, тръгнали по големия път на оперното изкуство, като им предоставя сцена и застава зад техния талант. Те от своя страна показват перспективата, която Детският хор на БНР предоставя на своите певци. Тази година гост-солисти ще бъдат бившите хористи Екатерина Кирчева и Свилен Денчев, сега студенти в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Посланието, което изпраща Детският радиохор с този концерт, е в духа на предстоящите празници:

"Вярваме, че нашият празничен концерт ще отведе всички ни в магичното пространство на Коледа – където чуваме вълшебен звън, молитвата ни полита с вяра, елените препускат, коледарите пеят и почукват с гегите, а Добрият старец е подготвил всичко истински желано за нас."

Едно от заглавията, включени в програмата на концерта, е емблемата на Детския радиохор – "Зимна песничка" по музика на Христо Недялков, текст – Димитър Спасов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15