Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничното настроение в София идва чрез изкуство, творчески занаяти и аромат на шоколад и вино

13
Снимка: Базар на изкуствата и творческите занаяти

В красива и уютна обстановка ни канят организаторите на Коледния базар на изкуствата и творческите занаяти. Той се провежда до 23 декември в достъпното пространство на Гранд хотел София и в част от Градската градина, разположена непосредствено до хотела.


Всичко, което предлага базарът е неповторимо и ценно, защото е изработено от талантливи български художници и майстори на художествени занаяти. На него може да се види голямо разнообразие от бижута, аксесоари, коледна декорация, кожени изделия, картини, лампи, сувенири, ръчно изплетени облекла, както и разнообразна козметика в съчетание с етерични масла.


Коледния дух ще допълва и ароматът на греяно вино, на канела, шоколад и на вкусни фермерски продукти, поднесени с финес и комплимент лично от производителя. Главен герой при посрещането на гостите на базара е самият Дядо Коледа. Той очаква с усмивка и празнични пожелания най-вече малките столичани, които могат да се снимат с него до входа на Градската градина.


Снимки: Базар на изкуствата и творческите занаяти


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19
Харманли, 18 юли 2024 г.

Борбата с огъня край Воден продължава, фермери подават ръка на свой колега

Остава в сила бедственото положение в седем села в пограничната община Болярово. Продължава и борбата с огнената стихия при село Воден. Според информацията от тази сутрин пожарът има развитие в широколистен масив на около 70 хиляди декара, съобщиха от..

публикувано на 21.07.24 в 10:25