Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отличи с почетен знак българските военни в KFOR

Президент Румен Радев се срещна с българските военни в KFOR
Снимка: Мира Стефанова

Румен Радев връчи почетния знак на президента на българския контингент в KFOR. При срещата му с контингента в Косово, Радев разговаря и с командира на международната мисия ген. Йозкан Улуташ. България участва в мироопазващата мисията на НАТО в Косово от 2000 г. За това време българските военни са изпълнявали различни задачи. В операцията на KFOR са участвали над 1700 българи. Президентът заяви пред настоящия състав, че те представят България по достоен начин: "Да ви благодаря за професионалният и отговорен начин, по който изпълнявате тази важна мисия. Тя има огромен ефект върху сигурността и стабилността на целия регион, включително и за България. Знаете много добре какво се случи септември в Банска, което показа колко крехка е средата за сигурност тук“, поясни президентът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

САЩ ще продават на България ракети "Джавелин" за 114 милиона долара

Американският държавен департамент е решил да одобри възможната продажба на ракети "Джавелин" (Javelin FGM-148F) на правителството на България. Това ясно от прессъобщение на Пентагона. Ракетите и свързаното с тях оборудване са на обща стойност от 114..

публикувано на 21.09.24 в 09:28

В тетевенското село Черни Вит се организира празник на домашните сирена

За четвърта поредна година днес в тетевенското село Черни Вит в Стара планина се организира  празник на домашните сирена, предаде кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов. Откриването е в 10 ч.  Освен домашни сирена от цялата страна посетителите..

публикувано на 21.09.24 в 07:10

България се включва в Обща молитва за мир

На 21 септември йога студия от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Габрово за първи път присъединява и България към международната инициатива Обща молитва за мир, в която участват популярни личности като Ричард Гиър, Дийпак Чопра, Мадона, политици,..

публикувано на 21.09.24 в 07:00