Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отличи с почетен знак българските военни в KFOR

Президент Румен Радев се срещна с българските военни в KFOR
Снимка: Мира Стефанова

Румен Радев връчи почетния знак на президента на българския контингент в KFOR. При срещата му с контингента в Косово, Радев разговаря и с командира на международната мисия ген. Йозкан Улуташ. България участва в мироопазващата мисията на НАТО в Косово от 2000 г. За това време българските военни са изпълнявали различни задачи. В операцията на KFOR са участвали над 1700 българи. Президентът заяви пред настоящия състав, че те представят България по достоен начин: "Да ви благодаря за професионалният и отговорен начин, по който изпълнявате тази важна мисия. Тя има огромен ефект върху сигурността и стабилността на целия регион, включително и за България. Знаете много добре какво се случи септември в Банска, което показа колко крехка е средата за сигурност тук“, поясни президентът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40