Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър иска да се прецезира двойното гражданство за кандидат депутатите

Атанас Славов
Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър Атанас Славов смята, че новия текст в Конституцията, който позволява хора с двойно гражданство да бъдат избирани за депутати, трябва да се прецизира. Пред “Нова Нюз“ той посочи, че текстът щеше да е по-ясен, ако изрично урежда хипотезата с българско гражданство по рождение и вторично получено българско гражданство. “Считам за важно да ограничим гражданството в нашите съюзници и партньори, от държави, които ни обявяват за вражеска страна“, посочи министърът. Темата за двойното гражданство е важна, защото 1/4 от българските граждани са извън страната. Трябва да намерим начин за приобщаването им в политическия живот. Може би това е такъв опит, каза Славов и допълни, че не е участвал в изготвянето на тези текстове и те са създадени в парламента.

Правосъдният министър не се притеснява, че текстове от Конституцията, ще бъдат атакувани пред Конституционния съд. Убеден съм, че ключовите промени ще издържат, очаква Славов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41