Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър иска да се прецезира двойното гражданство за кандидат депутатите

Атанас Славов
Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър Атанас Славов смята, че новия текст в Конституцията, който позволява хора с двойно гражданство да бъдат избирани за депутати, трябва да се прецизира. Пред “Нова Нюз“ той посочи, че текстът щеше да е по-ясен, ако изрично урежда хипотезата с българско гражданство по рождение и вторично получено българско гражданство. “Считам за важно да ограничим гражданството в нашите съюзници и партньори, от държави, които ни обявяват за вражеска страна“, посочи министърът. Темата за двойното гражданство е важна, защото 1/4 от българските граждани са извън страната. Трябва да намерим начин за приобщаването им в политическия живот. Може би това е такъв опит, каза Славов и допълни, че не е участвал в изготвянето на тези текстове и те са създадени в парламента.

Правосъдният министър не се притеснява, че текстове от Конституцията, ще бъдат атакувани пред Конституционния съд. Убеден съм, че ключовите промени ще издържат, очаква Славов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00