Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е граничния трафик към Румъния, Гърция и Турция

Снимка: БГНЕС-архив

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на граничните пунктове "Кардам", "Никопол" и "Русе" на изход от България. Заради силен вятър ферибота Оряхово - Бекет е спрян. Преминаването в участък от моста „Русе-Гюргево“ е в една лента поради ремонт.

Към Турция трафикът е засилен на излизане на пункта "Капитан Андреево".

На границата с Гърция трафикът е интензивен за товарни коли на пункта "Кулата" при влизане в страната. През "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границите със Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален. Продължава ремонта на пункта "Калотина" и пътуващите трябва да имат предвид, че това може да удължи времето за преминаване, съобщават от Гранична полиция. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05