Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С редица прояви българите посрещат Раждането на Иисус Христос

Снимка: БНР - Шумен

Навръх Рождество Христово мотористи от Кърджали решиха да зарадват с подаръци децата от четири социални центъра. Те ще преминат по улиците на града, а начело на шествието ще бъде Дядо Коледа. В благотворителната инициатива участват много фирми и местни жители, дали средства за купуване на лакомства за малките. Организатор на акцията за четвърта година е мотоклуб "Бохеми".

В Ямбол за по традиция се организира голям Коледарски празник, в който десетки коледарски групи се надпяват и надиграват. Единствено в Ямбол коледарите не само пеят и благославят, но и танцуват. Танцът "ямболски коледарски буенек" се ражда преди повече от век в най-стария квартал на града - Каргон. По това време в ямболския гарнизон е имало кавалерийски войски, а днес изпълнителите се появяват с шпори, военни бричове и саби.

Бургаските водолази от сдружението "Приятели на морето" направиха традиционното си празнично гмуркане в морето край Моста. Тази година обаче гмуркането им беше съпроводено с изненадваща находка на дъното на морето - два пистолета и един револвер. Според полицията в Бургас револверът вероятно е от времето на Руско-турската война, оръжията са престояли във водата поне от 5 години, предаде БНТ.

Богата програма и много забавления ги очакват децата на Перник, където пристигна Дядо Коледа за запалването на светлинките на коледната елха. На ѝколеден базар той ще се сбогува с тях до следващата Коледа. Гости на малчуганите ще бъдат също Мики и Мини Маус, Бъгс Бъни, Дафи и Дейци Дък, Том и Джери и други любими анимационни герои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радан Кънев

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

“ Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия .” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев..

публикувано на 07.09.24 в 11:35
Цанко Цанков

Цанко Цанков плува 108 км без прекъсване в Дунава

Цанко Цанков стана първият плувец, преодолял дистанция над 100 км в река Дунав. “ Цанко Цанков успя! 108 километра и 250 метра в река Дунав - 18 часа, 12 минути и 32 секунди! Без да спира, нон стоп плуване! Герой! ”, съобщи добрата новина неговият..

публикувано на 07.09.24 в 10:15
Рая Назарян, Румен Радев и Димитър Главчев

От пловдивския площад “Съединение” Румен Радев призова да се разделим с беззаконието и страха

С тържествена заря-проверка в Пловдив завърши честването на 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. “ Днес отдаваме дължимото на това забележително поколение светли личности, които без да се съобразяват с Великите..

публикувано на 07.09.24 в 09:08