Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев и топъл за сезона четвъртък

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в много райони ще стихва и сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 1°, а максималните – предимно между 10° и 15°, в София – около 10°.

В планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб, след обяд до умерен. Максималните температури ще бъдат 11°-13°, а на морската вода – 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканския полуостров времето ще остане предимно слънчево. Температурите отново ще се повишат и ще бъдат по-високи от климатичните норми. В Атина ще бъде 18 градуса, в Истанбул – 13, в Букурещ и Белград – 12.

На Пиренейския полуостров облачността ще се увеличи, предимно значителна ще бъде тя над Западна Европа. В Северна Европа и Европейска Русия валежите ще бъдат главно от сняг, в южните райони на Скандинавския полуостров – значителни по количества. В Украйна ще бъде предимно слънчево, но след обяд над северните райони ще завали дъжд. Значителна ще бъде облачността над Централна Европа с краткотрайни валежи на север. На Апенинския полуостров ще преобладава слънчево време. В Рим ще бъде 15 градуса, в Париж и Мюнхен – 12, в Мадрид – 9, във Виена – 6, в Стокхолм – 3, в Санкт Петербург – минус 2, в Москва – минус 4.

В Кейптаун ще бъде 30 градуса, в Мелбърн – 21, в Ню Йорк – 12, в Чикаго – 7.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15