Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външното ни министерство:

Да се ограничат пътуванията до Великобритания заради лошото време

Снимка: БГНЕС

Според метеорологичната прогноза във Великобритания днес и утре - вследствие на бурята Герит, се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 см в северните части на Шотландия. Това съобщава Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата си, позовавайки се на информация от българското посолство в Лондон.

Влошената метеорологична обстановка ще засегне Шотландия, Уелс и централната и северозападна част на Англия и ще възпрепятства всички видове транспорт, като се очаква прекъсване на тока и наводнения в засегнатите райони. Затова е добре да бъдат ограничени пътуванията в тези райони, както и хората предварително да се информират от графиците на превозвачите за евентуални промени или отмяна на транспортните услуги, съветват от МВнР.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24