Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руснак с участия в Световния рали шампионат получи български лиценз

Снимка: Автомобилна федерация на България

Пилотът Николай Грязин получи лиценз от Автомобилна федерация на България. Руснакът получи българско гражданство, което му даде правото да подаде заявление за лиценз за участие в международни надпревари като представител на България. “Още през миналата година Николай Грязин ни потърси с желанието да се състезава с български лиценз. Тогава от Руската федерация не му разрешиха да направи този преход. След срещата на Международната федерация по автомобилизъм /FIA/ в Баку беше коментиран казусът с тях и те дадоха своето съгласие”, заяви Пламен Иванов, председател на рали комисията в АФБ. Лиценз от АФБ е получил и навигаторът му Константин Александров.

През сезон 2024, Грязин е обявен за заводски състезател на Citroen Racing. Тази година той завърши на четвърто място в WRC2 и на второ в WRC2 Challenge.
Първото състезание за 26-годишния пилот, през сезон 2024, ще бъде рали "Монте Карло", което ще се проведе в периода 18 - 21 януари.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54