Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празничен концерт и светлинно шоу столичани посрещнаха 2024 година

4
Снимка: БТА

Софиянци и гости на столицата посрещнаха Новата 2024 година на площад “Александър I Батенберг”, където се състоя празничен концерт и светлинно шоу.


Прекрасно настроение в публиката създадоха утвърдени и прохождащи музиканти - ViliDJ Brazz & Брас бенд на Националното музикално училище “Любомир Пипков“, певицата Криста, група “Остава“, Дони и Нети, Иво Папазов и оркестър “Тракия“, група “Тангра“. По традиция в полунощ прозвуча “Многая лета” в изпълнение на световноизвестният бас Борис Христов, а Дунавското хоро на Дико Илиев накара много хора да се хванат за ръце и да танцуват.


Макар че тази година Столичната община забрани зарята в полунощ, близо до събитието имаше гърмежи, съобщи БГНЕС.

С подобен празничен концерт всички по-големи градове изпратиха старата и приветстваха Новата година.

Снимки: БТА  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35