Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоминистърът обеща постоянен контрол върху чистотата на въздуха в Русе

Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов пое ангажимент да се направи много комплексна проверка на източниците на замърсяване на въздуха в Русе и тя да не е единична, а по-скоро постоянна. Обещанието беше дадено на среща с граждани в крайдунавския град. Целта на посещението бе заедно с местната власт и държавните институции да се търси решение на проблема с хроничното замърсяване на въздуха.

Арх. Драгомир Стоянов представи на срещата факти, че пречистващата инсталация на фирма за алуминиево производство не е изпълнена както трябва, не работи и замърсява въздуха.

Председателят на сдружение "Дишай, Русе" Ростислав Кандиларов поиска да има механизъм за затваряне на замърсяващите производства, а не да им се пишат предписания и да им се налагат глоби, които те предварително калкулират, съобщи кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева. 

Повече по темата:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26
Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10