Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Славов:

Няма аргумент президентът да провали встъпването в длъжност на конституционен съдия

Министърът на правосъдието Атанас Славов
Снимка: Добрина Карамболова

Правосъдният министър Атанас Славов очаква президентът Румен Радев да не провали встъпването в длъжност на конституционен съдия.

Предстои депутатите да излъчат двама представители от парламентарната квота в Конституционния съд.

Секретар на президента намекна за бламиране на избора на конституционни съдии

Не виждам аргумент защо да се стигне до подобна провалена церемония, но ако това се случи, ще постави много сериозни въпроси за участието на президента в този тип процедури”, заяви пред БНР Атанас Славов. Той коментира и неотдавнашните промени в основния закон, които, по думите му, са условие, за да може изобщо да говорим за съобразяване с принципите за независима съдебна власт, за отчетност и отговорност на прокуратурата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37