Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следобед във вторник зимно слънце ще грее над цялата страна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вторник, 16 януари, ще има условия за образуване на поледици в Северозападна България в сутрешните часове на деня. Минималните температури ще са между минус 2 и 3°, в София минус 1°. През деня на север поривист вятър ще носи студен въздух и ще разгонва облаците. Следобед над повечето места ще има и слънце. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на запад и по-ниски, в столицата около 2°.

По Черноморието до обяд ще е облачно, после слънчево. Температурите на въздуха ще са между 7 и 9°, близки до градусите на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще има облаци, на места и слаб снеговалеж. Следобед бурният вятър ще разкрие на небосклона лика на зимно слънце. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 2°, на 2000 м. до минус 6°.

В сряда затоплянето на температурите ще продължи.

В Европа – в по-голямата част от континента ще е облачно с валежи от сняг, значителни в централните райони на Европейска Русия. По-студено от обичайното ще е на Скандинавския п-ов и на Британските о-ви.  Дъжд ще вали и на Пиренейския п-ов.

На Балканите – северозападен вятър ще носи студен въздух. Облачността ще е по-често значителна. В планинските райони ще има валежи от дъжд и сняг. В следобедните часове над източната част от полуострова ще се покаже слънце.

В Лондон и в Париж ще е 2-3°, В Берлин се очаква 1°, в Москва – минус 4°. В Белград ще е 4°, в Букурещ 7°, а в Истанбул 14°. В Мадрид и Рим ще е съответно 14 и 16°. Атина ще е най-топлата евростолица със 17°. 

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е минус 2°,в Монреал – минус 6°, в Чикаго ще е минус 16°, в Ню Йорк  и минус 4°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e  26 - 27°, в Буенос Айрес ще е 30° и в Рио де Жанейро 32°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 13°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05